Appeltaart

Voor 1 taart (“normale springvorm”):
– 125 gram volkoren/speltmeel of boekweitmeel of amandelmeel
-60 gram havermout of havervlokken
-100 gram gesmolten kokosolie
-100 gram honing
-1 ei
-2 el kaneel
-70 gram rozijnen en/of cranberry’s-+/
-500 gram geschilde zure appels
-1 volkorenbeschuitje

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden °C.
Meng het meel, haver, kokosolie, honing, ei en 1 el kaneel door elkaar.
Zet dit mengsel in de koelkast. Snijd voor de vulling de appel in stukjes en roer de rozijnen en/of cranberry’s en de rest van het kaneel erdoorheen.
Vet de taartvorm in met een beetje kokosolie of roomboter en verdeel het meelmengsel met een spatel over debodemal dan niet met kleine opstaande randen. Verkruimel het beschuitje over de bodem en verdeel daarna de vulling eroverheen.
Bak de taart in 50 minuten gaar in de oven.

Delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin